ЗАВРШЕНИ ПЛАНОВИ ЗА ОДЛАГАЊЕ КОМУНАЛНОГ ОТПАДА

13-05-2021 10:06 od Moderator

У Општини Крупањ одржан је састанак представника локалних самоуправа укључених у пројекат Регионалног центра за управљање комуналним отпадом „Еко-Тамнава“ д.о.о. Уб. Састанку су присуствовали начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, председник Општине Крупањ Иван Исаиловић, председник Општине Љубовија Милан Јовановић, председник Општине Мали Зворник Зоран Јевтић, председник Општине Осечина Никола Томић и директор предузећа „Еко-Тамнава“ Зоран Петровић са сарадницима.

Председници општинa упознали су се са планом за изградњу Регионалне депоније „Каленић“ као и са следећим корацима за реализацију овог пројекта. У претходном периоду урађена је студија оправданости за општине које учествују у пројекту. Град Лозница наступаће самостално, односно свој отпад ће возити директно на депонију „Каленић“. Како је раније договорено, трансфер станица и рециклажно двориште биће изграђени на територији општине Осечина, где ће се вршити селекција отпада одакле ће се даље транспортовати ка регионалној депонији. Свака општина добиће канте за разврставање комуналног отпада и по најмање један камион за његов транспорт. Обавеза локалних самоуправа је да одреде локације за изградњу рециклажног дворишта и решавање имовинскио-правних односа.

На састанку је предложен план да рециклажна дворишта буду прављена типска у свим општинама и идентично опремљена, чиме ће се уштедети на трошковима за израду пројектно-техничке документације. Следећи састанак је најављен у Осечини и том приликом ће бити приказана видео презентација целог пројекта, са детаљним објашњењем о начину прикупљања отпада, од примарне селекције у домаћинствима до крајњег одредишта Регионалне депоније. Почетак радова очекује се у четвртом кварталу 2021. године, а завршетак до краја 2023. године.

Natrag

Back Top