ЛЕТЊА ДЕЧИЈА ФУДБАЛСKА ЛИГА У KРУПЊУ

26-04-2021 05:53 od Moderator

Наступајућег викенда, у Спортском центру Kрупањ, почиње „Латимс ЛИГА“, летње фудбалско такмичење намењено деци.Организатор лиге је Фудбалска Академија РАЂ из Kрупња у сарадњи са Туристичко-спортском организацијом а уз подршку локалне фирме „Latims sport“.

Лига, која је незваничног и ревијалног типа, намењена је генерацијама малих фудбалера рођених од 2010. до 2014. године, тачније, играће се у пет различитих категорија. Сваког викенда играће се 30-ак утакмица на новом терену са вештачком травом и мини-пич терену у Kрупњу.

Већ до сада, учешће је пријавило 12 школа фудбала из општина Kрупањ, Лозница, Осечина, Љубовија, Зворник  са више од 40 својих селекција. У току наредне седмице, очекујемо пријаве још неколико школа из округа које су најавиле учешће, па се очекује да свака лига броји десетак клубова, што гарантује занимљиве утакмице током априла, маја и јуна, колико ће лига трајати.

Три месеца, на програму ће бити ревијалне утакмице у којима такмичаарски резултат није приоритет и неће бити евидентиран. Да би тренери пратили напредак својих играча и екипа, формираће се табеле форме а тренери ће моћи да оцењују и прате игре своје екипе преко тих табела. Почетком јула, организоваће се завршни турнир за пласман и додела медаља најуспешнијим екипама и појединцима.

Овај спортски догађај може да буде афирмативан како за Академију РАЂ као организатора тако и промоцију туристичке понуде и потенцијала општине Kрупањ, будући да се очекује учешће преко 500 деце а сваког викенда Kрупањ ће посетити  око 500 деце, родитеља и тренера који ће учествовати у лиги или је пратити.

A.Р.

Natrag

Back Top