НАЧЕЛНИК МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПОСЕТИО КРУПАЊСКИ ДОМ ЗДРАВЉА

02-03-2021 12:48 od Moderator

Крупањски дом здравља данас је посетио начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац и са својим сарадницима се упознао са тренутном ситуацијом у раду здравствене установе. У разговору са  Љубицом Радић- директором крупањског дома здравља, Иваном Исаиловићем председником општине Крупањ и Зораном Зарићем- преседником СО Крупањ- начелник је истакао чињеницу да Крупањ тренутно добро организован рад ковид амбуланте, као и процес вакцинације.

„На подручју општине Крупањ немамо велики број заражених Корона вирусом што поткрепљује чињеница да постоји велико интересовање за вакцинисање. Моја порука гласи – да: Не треба попуштати са мерама заштите од опаке болести, уз молбу грађанима да користе заштитна маске и истовремено контролишу социјални живот…само тако можемо се надати здравој будућности и наравно развоју општине Крупањ“, рекао је Иван Исаиловић- председник општине Крупањ.

Крупањ је спровео процес имунизације за све речи хвале с обзиром да је преко 12 процената грађана општине Крупањ већ вакцинисано. Једна смо од ретких земаља у којој се практично може бирати вакцина. „Посебно се истиче организација рада ковид амбуланте у Крупњу, где је одвојена црвена од зелене зоне, здравствени  радници,улази, излази, све то доприноси слици јако одговорне организације здравственог процеса“ истиче начелник Красавац.На нивоу Мачванског округа, овог момента може се подразумевати- контролисана нестабилност, што ипак представља оптимистички поглед здравствене слике нашег округа- додаје Красавац.

„У нашој установи постоје два вакцинална пункта и процес вакцинације се обавља без проблема, наравно захваљујући свом особљу нашег дома здравља – који професионално извршавају своје обавезе “ истиче докторка Радић.

Овом приликом начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац упознао се са условима рада у домском одељењу за смештај старих лица и уверио се да су услови за рад као и мере заштите на завидном нивоу.

 

Natrag

Back Top