СТАРИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У НОВОМ РУХУ

25-12-2020 10:53 od Moderator

Травнато фудбалско игралиште, које је било у изузетно лошем стању, у 2020.години је реконструисано и сада читав спортски комплекс на потезу од спортске хале до отвореног базена у Крупњу постастаје модернији комплекс са квалитетнијим условима за  бављењем и унапређењем спортско-рекреативног туризма у Крупњу.

Вредност реконструкције спортског терена износила је преко 34 милиона динара, а средства су једним делом обезбеђана од Министарства трговине туризма и телекомуникација, а други део је финасирала општина Крупањ.

Због изузетно повољних услова за спортске припреме Крупањ је у летњем периоду место где бораве многобројне спортске екипе.

Међутим како је спортски терен изграђени пре 30 година перманентном експлоатацијом је дотрајао. Терен се може користити највише у летњем периоду и када је лепо време, без падавина, јер због уливања воде и нерешеног одводњавања у зимском и јесењем периоду није могуће користити овај терен. Услед тога и у овим периодима смањена је посећеност спортских екипа које долазе на припреме у Крупањ, јер непостоје адекватни терени за припреме.

Реализацијом овог пројекта  цео комплекс је добио комплетан спортско – туристички садржај и остварено је значајно унапређење спортске инфраструктуре. Тиме је побољшан квалитет туристичке понуде кроз обезбеђење адекватних услова за одвијање спортских активности многобројних туриста-спортиста који долазе на припреме. Истевремено, употпуњен  је капацитет  школске установа за обављање спортских активности, а свакако ће знатно утицати на здраво одрастање деце и омладине.

С.М.

Natrag

Back Top