ПОЧЕЛО СА РАДОМ САВЕТОВАЛИШТЕ ЗА БРАК И ПОРОДИЦУ У КРУПЊУ

28-12-2020 12:54 od Moderator

У децембру је почело са радом саветовалиште за брак и породицу у Крупњу, у коме ће стручна лица радити са родитељима и пружати им помоћ у васпитању деце, а помагаће и брачним паровима који имају потешкоће у партнерским односима. Саветовлиште ће радити три пута недељно (понедељак,среда и петак) од 08-16 часова у простору који се налази у објекту Библиотеке ,,Политика’’ .

Сврха пружања услуге је подршка у превазилажењу кризних животних ситуација, успостављање функционалних породичних односа и стицање вештина за самосталан живот, односно побољшање и очување квалитета живота како би остварили пуну социјалну инклузију у живот локалне заједнице.

Активности су пре свега намењење:

- Породици која је у кризи ( инвалидитет члана/ ице породице, брачне/ партнерске кризе, невољне породичне кризе, конфликти на релацији родитељ- дете);

- Младима у партнерским односима пре ступања у брак;

-Родитељима са децом која испољавају изазове у понашању;

-Родитељима који желе да унапреде своје родитељске компетенције;

-Породицама са дететом/ младом  особом са инвалидитетом;

-Младима из породица са чланом са изазовима у психичком функционисању;

-Ученицима/ цама освновних и средњих школа и њиховим родитељима.

Услугу ће пружати Удружење ,, Зора’’ , a за додатне информације или непосредно уговарање услуге, позовите 581-178 или се обратите на е маил : udruzenjezora@gmail.com.

Пројекат "Саветовалиште за брак и породицу у општини Kрупањ" реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СKГО).

С.М.

Natrag

Back Top