РУКОВОДСТВО МИКОЛОШКО-ГЉИВАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ (МГСС) У КРУПЊУ

22-10-2017 09:19 od Moderator

У оквиру туристичко-привредне манифестације "Плодови Рађевине" чланови Удружења грађана "Печурка" из Крупња успешно су организовали изложбу гљива и изложбу радова ученика основне школе.

- И поред велике суше и неповољних временских услова, за потребе изложбе је детерминисано више од 80 врста гљива. Изложба је била веома студиозно припремљена и привукла је велики број посетилаца - истакао је Горан Милошевић заменик председника МГСС.

Велики број награђених ликовних радова ученика ОШ "Боривоје Ж. Милојевић" из Крупња највише говори о великом интересовању младих за овакве догађаје, а изузетно добра сарадња са школом настављена је организацијом нових садржаја.

Председник МГСС Зоран Јеленковић рекао је да није случајно то што се њихово руководство нашло у Крупњу као гост УГ "Печурка", јер пријемом друштва из Крупња у Савез почетком септембра је потврда да је неоходно да они својим присуством подрже и помогну саму манифестацију, али и да лично стекну увид у начин рада "Печурке".

- Одлазимо из Крупња са изузетно добрим утисцима, а размена искустава у раду и контакту са руководством општине Крупањ могу само допринети бољем раду удружења "Печурка". Посебан утисак је оставила чињеница да ово удружење има веома добру сарадњу са свим општинским структурама и да овај начин рада гарантује добре резултате, не само на промоцији туристичке понуде општине Крупањ већ и на плану већег укључивања младих у програм заштите животне средине и екосистема - додао је Јеленковић.

Професор Бранислав Узелац је рекао да су утисци после боравка у Крупњу веома позитивни и да свако окупљање гљивара и овакве изложбе користе како би боље упознали тајанствени свет гљива и да, ширећи видике, откривамо колико уствари мало знамо о њима. Такође, охрабрује присуство и велико интересовање младих.

Председник УГ "Печурка" Крупањ Драган Грујић не крије огромно задовољство постигнутим резултатима у овој години, а посебно чињеницом да је његово удружење постало члан МГСС:

- Подршка која нам је пружена до сада и програм рада МГСС за наредни период гарантују увођење реда у ову област, усклађивање законских прописа са стандардима Европске уније и још једном показује да утицај на брже решавање проблема можемо имати само удружени и организовани у оквиру МГСС - истиче Грујић.

ДОДАТАК

29. октобра на Фрушкој гори одржана је манифестација гљиварских удружења у оквиру Миколошко-гљиварског савеза Србије. Поред изложбе гљива, стручних предавања и дружења, организовано је и полагање стручних испита за звање гљивара. Интересовање је било изузетно велико уз учешће гљивара из многих крајева Србије.

 

Natrag

Back Top