КАД ЗВОНА ЗАНЕМЕ

29-09-2017 07:23 od Moderator

У четвртак 28.09.2017. године у библиотеци „Политика“ нашим суграђанима представљен је роман „Кад звона занеме“ аутора Владе Арсића.

Роман "Кад звона занеме" говори о највећем погрому у историји модерне Србије. Прича о времену када је Србија била земља смрти, а Ваљево њена престоница. Прво је литерарно дело после "Времена смрти" Добрице Ћосића на тему епидемије пегавог тифуса и пошасти која је однела више жртава него све претходне аустроугарске офанзиве. И наравно, у позадини свега је љубавна прича, јер без ње, чини се, ни ова тмурна драма не би имала срећан крај. Роман је изазвао велико занимање публике и спада у једно од најчешће позајмљиваних књига у мрежи Народне библиотеке Србије. Изузетна профана публика садржину књиге доживљава кроз судбину својих предака, народа који је управо највише страдао у овој великој епидемији.

Влада Арсић је рођен у Београду 1963. године. Дугогодишњи је уредник и новинар у бројним листовима и часописима. Писао је за Дневне новине Прес, Илустровану политику, Политикин забавник, Националну ревију Србије, Ревију САТ Плус... Аутор је и први уредник телевизијске емисије Од злата јабука. Пажњу читалачке публике стекао је публицистичким бестселером Лопатање ђавола (2010) штампаном у тиражу од 20.000 примерака. У међувремену је написао и романе Изгубљене у магли (2012), Армагедон и Бродолом (2014). У својим делима махом се бави историјским драмама или социјалним темама, пре свега искушењима са којима се суочавају млади током одрастања. Роман Изгубљене у магли, у којем се бави секс трафикингом и трговином женама у Србији, адаптиран је и премијерно емитован у виду радио драме на Другом програму Радио Београда. Живи и ствара у Београду.

Natrag

Back Top