НЕВРЕМЕ У КРУПЊУ:ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ КЛИКЕРА!

03-05-2017 17:44 od Jelena Milosavljević

Тек је прошао априлски снег, а већ данас око 16 сати Kрупањ је погодио и град величине кликера!

Иако Kрупањци још нису у потпуности сагледали штету од априлског снега који је током три дана непрестано падао у рађевским селима и нанео воћарима штету од око 150 милиона динара, данас је око 16 сати пао и град величине кликера.

Kако кажу мештани из околних села, све је трајало десетак минута, али се све забелело од леда, као да је поново пао снег.

"Ово пролеће је тотално непредвидиво. После метар снега усред априла, током првомајских празника биле су летње температуре, а данас је пао град под којим су пуцале црепљике на крововима. Што не уништи мраз и снег, дотуче лед", јада се Радован Поповић из села Врбић.

Воћарима у Рађевину су готово у потпуности уништени засади малина, купина и шљива. Према незваничним проценама крећу се од 30 до 50, а у неким засадима чак и 80 одсто. Стручњаци за воћарство процењују да је малина оштећена на 455 хектара, купина на 136, а шљива на око 747 хектара.

На основу прошлогодишњих просечних приноса и цена штета је незванично процењена на око 148 милиона динара, што је у висини трећине општинског буџета.

Natrag

Back Top