ЗАВРШЕНА ПРВА СЕЗОНА „ЛАТИМС ЛИГЕ“

12-07-2021 06:01 od Moderator

После три месеца играња, спуштена је завеса на „ЛатимсЛИГУ“ која се играла сваке суботе на новим теренима Спортског центра Крупањ а у организацији Академије РАЂ и у сарадњи са још 10 школа фудбала из Крупња, Лознице, Љубовије, Осечине...

У првој сезони, такмичење је организовано у пет узрасних категорија и то за генерације 2010., 2011., 2012., 2013. И 2014/15, лига је окупила укупно 40 различитих екипа а током трајања лиге одиграно је преко 200 утакмица. У два дана завршног турнира још 80 утакмица на 5 терена. Своје наступе на утакмицама  протекла три месеца имало је близу 500 малих фудбалера до 11 година старости.

Лига је била специфична по томе што се такмичење одвијало, без резултатског значаја, односно без евиденције резултата и праћења табела. Организатор је омогућио праћење форме и напретка екипа на основу такмичарских коефицијената а акценат је био на упознавању деце, дружењу и надметању без притиска победе већ усмерености ка индивидуалном и тимском напретку. Ова лига је била и прво дечије такмичење где су суђење на утакмицама организовали тренери свих екипа.

Протеклог понедељка и уторка организован је завршни турнир на коме су учествовале све екипе које су се надметале у лиги, осим млађих категорија ФК Лозница и Школе фудбала Ника, које су биле оправдано одсутне. На утакмицама финалног турнира је наступало више од 400 деце а укупна посета је била око 1000 посетилаца, рачунајући децу, родитеље, тренере и осталу публику. За све учеснике завршног турнира, организатор је обезбедио медаље као награду за игру, труд и као успомену са прве „ЛатимсЛИГЕ“.  Многима од те деце је та медаља била прва коју су освојили.

Малим фудбалерима су медаље уручила три бивша члана Академије РАЂ а сада успешни играчи највећих српских клубова и то: Тамара Јаковљевић, капитен освајача купа Србије ЖФК Мачва, Младен Грујић пионир Црвене Звезде и Виктор Матић, нови голман ФК Војводина Нови Сад.

Пласман ТОП 3 екипе у првој сезони ЛатимсЛИГЕ:

2010. ГОДИШТЕ:
1. Академија РАЂ
2. Фер Плеј
3. Пчелињо

2011. ГОДИШТЕ:

1. Академија РАЂ

2. Пчелињо

3. Рађевац

 

2012. ГОДИШТЕ:

1. Рађевац

2. Пчелињо

3. Академија РАЂ

 

2013. ГОДИШТЕ:

1. Пчелињо

2. Респект

3. Академија РАЂ

 

2014. ГОДИШТЕ:

1. Респект

2. Академија РАЂ

3. Спортакус

 

Захваљујемо се свим учесницима прве „ЛатимсЛИГЕ“, школама фудбала, тренерима, деци и њиховим родитељима који су заједнички допринели да овај пројекат успе већ у првој години. Наредне године, очекујемо да се број учесника дуплира јер су учешће најавиле и школе фудбала из Шапца и Ваљева. Академија Рађ се окреће припреми за организацију четвртог по реду, међународног дечијег фудбалског фестивала „Трофеј Витеза Рађа“ који ће се играти од 28. до 30. августа.

Велику захвалност организатор дугује и младим волонтерима, родитељима из Академије РАЂ , тренерима који су учествовали у организацији лиге као и Туристичко-спортској организацији Општине Крупањ на партнерству.

 

 

ОРГАНИЗАТОР:
ФК „Академија РАЂ“
ЛАТИМС СПОРТ – производња спортских мрежа и спртске опреме

 

Natrag

Back Top