Потписан партнерски споразум за пројекат PRO EFFICIENT

02-08-2024 11:11 od Moderator

У оквиру пројекта Promoting Energy Efficiency in Housing and Public Buildings through Renewables (PRO-EFFICIENT), потписан је партнерски споразум између четири партнера на пројекту, чиме су дефинисане одговорности и обавезе сваког од партнера у складу са прописима ЕУ. Споразум су потписала одговорна лица партнерских организација: председници општина Мали Зворник и Крупањ, Зоран Јевтић и Младен Стефановић, као и градоначелници Кутјева и Пожеге, Јосип Будимир и Жељко Главић.

Предмет овог споразума је успостављање аранжмана који гарантују правилно финансијско управљање средствима намењеним за операцију PRO EFFICIENT и успостављање принципа сарадње који регулишу права и обавезе свих корисника ради успешне имплементације пројекта у оквиру програма Interreg IPA VI-A Хрватска – Србија 2021–2027.

Сваки од партнера у пројекту, укључујући општину Крупањ, обавезује се на заједничко спровођење активности у складу са дефинисаном поделом задатака и са циљем постизања основних и специфичних циљева пројекта, укључујући планиране резултате и излазне вредности.

Улога водећег партнера додељена је општини Мали Зворник, која ће координисати активности и водити Пројектни тим, док ће остали партнери активно учествовати у спровођењу различитих радних пакета. Град Кутјево, као партнер, има посебну одговорност за презентацију пројекта у јавности и укључивање заинтересованих страна кроз различите активности дисеминације, укључујући промоцију свести о обновљивим изворима енергије и користима за локалне заједнице.

Сваки од партнера организоваће један промотивни догађај на својој територији, са циљем да се шира јавност, а посебно грађани, информишу о значају одрживих облика производње енергије.

 

tl_files/css/WEB banner Pro-Efficient.png  tl_files/css/2.png

Natrag

Back Top