ОПШТИНИ КРУПАЊ ОДОБРЕНО ПРЕКО ДВА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА

28-08-2017 18:17 od Moderator

Општина Крупањ закључила је данас, 28.августа 2017. године, уговор са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде у вредности до 2.875.809,60 динара за уређење некатегорисаних путева на територији наше општине укупне површине од 41.490 м2.

Ово је врло значајна инвестиција за нашу општину, настојимо да задржимо људе на селу и да им омогућимо да своје пољопривредне производе лакше пласирају, а свакако један од битних услова да то постигнемо је и добра путна инфраструктура. Свакако, наша жеља је да свако село у Крупњу има добре путеве и кренули смо ка томе да то и остварујемо, али има још доста посла, а  буџетска средства наше општине, као што је познато су недовољна, тако да помоћ државе је за нас од великог значаја-изјавио је Предраг Радић заменик председника општине Крупањ.

Предрачунска вредност улагања за уређење некатегорисаних путева у нашој општини износи 9.416.160,00 динара, од кога министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде учествују са 2.875.809,60 динара , а учешће општине је 6.540.350,40 динара.

Потписивању уговора присуствовао је државни секретар Велимир Станојевић који је том приликом исказао задовољство што се сваке године повећава број заинтересованих локалних самоуправа које конкуришу за ову меру министарства од које ће, како је истакао, корист имати више хиљада пољопривредних произвођача.

Током претходне три године Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде заједно са локалним самоуправама уложило је 2,2 милијарде динара за уређење 2.500 километара атарских путева.

С.М.

 

Natrag

Back Top