ОДРЖАНА ОБУКА“ ПРИПРЕМА И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКАТА“ ЗА ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ

27-10-2017 11:51 od Moderator

У оквиру пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ који уз финансијску подршку Европске уније, реализује Савет Европе у партнерству са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина, Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ започела је са реализацијом серије обука за запослене у локалним самоуправа на тему „Припреме и имплементације пројеката“.

Прва у низу тродневних обука, одржана је од 24-26. октобра у Шапцу за запослене у локалним самоуправама, јавним предузећима и установама из целог Мачванског округа, на којој су присуствовали и представници општине Крупањ. Циљ обуке је унапређење знања и вештина запослених у области припреме и имплементације различитих донаторских пројеката, односно допринос унапређењу апсорпционих капацитета локалних самоуправа у целини.

Учесници су имали прилику да се упознају са основама пројектног циклуса, усвоје кључне алате и методологије за припрему пројектних предлога и добију одговоре на различита практична питања из ове области. Поред личног и професионалног усавршавања, истраживање могућности за различите активности кроз међу-општинску сарадњу током обуке, представља додату вредност ових радних сусрета.

У наредном периоду, поменуте обуке у организацији Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ биће одржане у Сремској Митровици, Зрењанину, Пожаревцу и Панчеву.

Natrag

Back Top